0 Comments
30 de septiembre de 2021

Carta Presidència

Benvolguda i benvolgut associat, 

Comencem un nou curs després de l’estiu, i no un curs qualsevol. És el curs empresarial post pandèmia. 

Empresariat Cerdanya durant la pandèmia ha mantingut contactes amb les Administracions locals, comarcals, catalanes i estatals amb la intenció, de que com a territori se’ns tingués en compte. Hem estat un territori especialment castigat. Hem aconseguit que se’ns escoltés i introduïssin canvis en algunes de les decisions preses. Avui, des de les Administracions se’ns valora, escolta i consulta. 

D’aquests mesos n’hem tret un aprenentatge positiu: si anem units és més fàcil fer força, i sobretot, és més fàcil ser escoltats. I és en aquesta línia de ser escoltats i més forts, que Empresariat Cerdanya ha iniciat aquest nou curs. 

Durant el mes de setembre, ens hem reunit amb el nou President del Consell Comarcal de Cerdanya, el Sr. Isidre Chia, i amb el nou Director General de Comerç el Sr. Jordi Torrades. A les reunions hi hem assistit la Sra. Mireia Vila enllaç d’Empresariat Cerdanya amb les administracions, la Sra. Maria Carme Martínez Presidenta de Comerç de Puigcerdà i un servidor. 

Ambdues reunions han permès dibuixar un calendari de reunions futures, i Empresariat Cerdanya ha explicat en cada cas la necessitat d’estar degudament informada i ha insistit en l’interès de formar part de tots els grups de treball i òrgans de decisió que puguin afectar l’ecosistema econòmic de la Cerdanya. 

No se’ns escapa que estem en un moment vital per Cerdanya, amb un horitzó immediat com és la nova temporada de neu, un escenari a més llarg termini com els futurs JJOO d’hivern Pirineus-Barcelona, i amb projectes presents com la gestió de l’aeròdrom de Cerdanya. Volem ser part actora activa en cada projecte. Durant els mesos de pandèmia hem pogut reflexionar i hem vist que ara és el moment de reactivar l’economia comarcal, estudiant projectes que ajudin a diversificar els vectors productius, i que en un futur proper el jove talent de la Cerdanya pugui desenvolupar la seva carrera professional aquí, i ser una comarca atractiva a talent de fora que vulgui venir-hi a viure. Hem de ser una comarca positivament competitiva.

En cap cas però, hem de descuidar el principal motor econòmic de la comarca que és el turisme. Cal modernitzar, professionalitzar, i fer més competitiu el sector turisme, per poder tenir una molt bona oferta turística de qualitat, i d’aquesta manera millorar i crear més oferta laboral tot l’any. 

Continuarem amb els contactes, les reunions i estem a l’espera de poder executar un estudi econòmic de la Cerdanya amb col·laboració públic-privada, que esperem poder-vos presentar en els propers mesos 

En aquesta línia de pro activitat, Empresariat Cerdanya, lidera dos taules de treball com son la de la neu i la del transport, que tenen com objectiu principal la coordinació i la presa de decisions col·legiades entre les principals parts actores de Cerdanya i que aquest octubre s’activaran de nou. 

Aprofito aquesta carta oberta, per dir-vos que les nostres línies de comunicació estan obertes, i que serà un plaer rebre els vostres suggeriments i idees. 

Rebeu una cordial salutació,

Francesc Armengol President 

Cerdanya, 28 de setembre de 2021. 

Nota: Adjuntem llista de reunions i accions realitzades des de gener de 2021 fins a data d’avui per la vostra informació.


ACCIONS REALITZADES DES DE GENER A SETEMBRE DE 2021 

Reunions amb alcaldes i Consell Comarca.
Reunions i visibilitat en el Departament d’Empresa
Reunions Direcció General de Turisme
Reunions Direcció General de Comerç
Reunions amb el Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda
Reunions amb la Delegada del Govern al Pirineu i Aran
Reunions amb la Delegada del Govern de l’Estat a Catalunya
Reunions amb la Cambra de Comerç de Girona
Relacions amb el Ripollès (UIER) a partir del Confinament Perimetral de Nadal
Participació en Reunions del PROCICAT
Participació activa en el projecte del Pas al Pas de Turisme del Consell Comarcal
Reunions institucionals amb les grans empreses de la comarca
Reunions institucionals amb Cambra de Comerç de Barcelona, 22@, Cluster Development, Acció,…
Estudi econòmic de la Cerdanya de més de 80 empreses.
Participació activa en els projectes de turisme (Epirimed)
Creació de la Taula de la Neu i el Pla Director de la Neu. 
Creació de la Taula de la mobilitat de la comarca
Ajudes a tots els sectors empresarials de la Comarca que ens han demanat suport (Socis i no socis)
Participació al Consell Assessor de La Molina 
Reunions institucionals amb associacions comarcals de Cerdanya que no estan dins d’Empresariat Cerdanya 
Presencia en mitjans (TV3, TV Pirineus, Radio Pirineus, SER, CAT.RADIO, REGIÓ7, premsa local, Pais,…)

    Schedule a Visit