0 Comments
29 de octubre de 2021

NdP.- Taula de la Neu Empresariat Cerdanya – Delegació del Gover Alp Pirineu-Aran

NOTA DE PREMSA

Reunió de la Taula de la Neu de Cerdanya presidida pel Delegat del Govern i el Gerent de la Regió Sanitaria de l’Alt Pirineu i Aran, i el President d’Empresariat Cerdanya per treballar el Pla Director pel Pirineu. Celebrada a Puigcerdà el dimecres 27 d’octubre de 2021.

A la reunió hi han assistit el President del Consell Comarcal, l’Alcalde de Puigcerdà, el regidor de Turisme d’Alp, els Directors de les estacions d’esquí de La Molina, Massella i Aransa, director adjunt de l’hospital Cerdanya, l’adjunta de l’ABS de Cerdanya, el Cap de Mossos d’Esquadra a la Cerdanya, la directora de Salut Pública i la responsable de salut laboral a Lleida i Pirineu i, representants d’Empresariat Cerdanya.

Els representats del departament de Salut han explicat en quin moment saludable es troba Catalunya i les zones de muntanya. Han explicat les actuacions previstes per tal de poder celebrar una campanya d’hivern la més normalitzada possible.

Ha estat voluntat de tots els assistents poder mantenir l’activitat econòmica i l’equilibri social a les zones de muntanya. Un dels objectiu que es perseguia en aquesta reunió era crear un canal de comunicació àgil i ràpid entre les diferents administracions i el sector privat. 

S’ha acordat crear una Comissió Permanent per la zona del Pirineu a on tindran representació, la Delegació del Govern,  el Departament de Salut, representants del sector privat dels diferents territoris del Pirineu, i es convidarà a les estacions d’esquí. Es busca la coordinació entre totes les parts actores que durant l’hivern han d’interaccionar.

Durant la reunió s’ha actualitzat el Pla Director que Empresariat Cerdanya ja va redactar l’hivern 2020-21 Aquest serà el document marc de treball pel Pirineu, per un hivern segur.

La reunió ha destacat per la bona sintonia entre tots els assistents on s’han debatut punts tant importants com els Protocols i Plans de contingència a seguir durant la temporada d’hivern.

El Delegat del Govern a la Vegueria, el senyor Ricard Pérez, ha manifestat a Empresariat Cerdanya el seu agraïment per la feina posada a disposició de la Delegació del Govern per poder treballar, el Gerent de la regió Sanitaria, el senyor Felip Benavent ha dibuixat les  línies principals d’actuació i coordinació en matèria de salut davant de qualsevol contingència.

El President del Consell Comarcal, Sr.Isidre Chia, i el President d’Empresariat Cerdanya, Sr.Francesc Armengol, han donat les gràcies a la Delegació del Govern i a tots els assitents per particpar de la Taula de la Neu i han posat en valor el compromís, la cohesió i la coordinació existent entre totes les parts implicades.

Per més informació:

Sr.Ricard Pérez. Delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran
Telf.- 973 65 33 10

Sr.Francesc Armengol. President Empresariat Cerdanya
Telf.- 609 31 46 70

Reunió dimecres 27 d’octubre 2021

    Schedule a Visit