0 Comments
31 de enero de 2022

Carta el conseller d’Economia i Hisenda, l’Honorable Senyor Jaume Giró

A l’atenció del Conseller d’Economia i Hisenda,

l’Honorable Senyor Jaume Giró.

Benvolgut Conseller,

Des d’Empresariat Cerdanya hem volgut deixar passar les Festes i uns dies de reflexió  abans d’escriure’l. Volem agrair-li molt que el passat dia 3 de desembre presentés els Pressupostos de l’Alt Pirineu i Aran des de Puigcerdà. Va ser un plaer poder-vos ajudar en la dinamització de l’esmorzar.

No teníem una pressa concreta per enviar-li aquesta carta, però si que volem mantenir oberta una comunicació amb el seu Departament, tot i que ja tinguem una relació fluida amb el delegat del Govern a la nostra Vegueria, el Sr.Ricard Pérez. Però el futur de la Cerdanya és important i volem ser actor actiu.

Durant la presentació, a l’esmorzar, ja ens va dir que considerava els pressupostos del 2022 insuficients, i volem pensar que treballarà per que els propers aportin més al Pirineu, o si no, l’escletxa amb les zones industrialitzades i més poblades de l’Àrea Metropolitana serà cada vegada més gran. Tant a nivell social com industrial.

Des del Pirineu aportem talent a aquestes zones de Catalunya que reben més, i per què aquest talent pugui tornar al territori i puguem ser competitius ens calen inversions directes no només a les industries existents que son el motor actual, si no també ens cal ajuda per un nou disseny del territori que complementi el que hi ha a dia d’avui, i ens permeti un millor desenvolupament industrial que ens en beneficiï a tots i totes. Catalunya també se’n veurà beneficiada.

La Cerdanya va ser especialment afectada per la pandèmia i el seu confinament perimetral, situació que no es va donar en altres indrets o territoris, i no s’han rebut les ajudes que hauríem considerat ajustades a la situació viscuda. Aquest és un dels motius de pes pels que creiem que sense inversions, farem un pas enrere en competitivitat amb territoris anàlegs.

Cal Conseller que els pressupostos, contemplin partides directes destinades a ajudar al sector privat a la Cerdanya. Estem dins del debat dels JJOO, sabem que amb o sense l’esdeveniment esportiu les inversions públiques s’han de fer igual, però hem de remar tots en la mateixa direcció per poder-nos-els fer nostres, i poder d’aquesta manera ajudar encara més a la industria privada del territori.

Des d’Empresariat Cerdanya, i amb col·laboració amb el Consell Comarcal i alguns Ajuntaments, engeguem un projecte de dinamització de la Comarca. Aquesta col·laboració públic-privada ens ha de permetre conèixer millor les necessitats industrials del territori i permetre la diversificació productiva. Per aquests projectes, com altres que s’han fet en altres llocs de Catalunya, ens caldrà ajuda econòmica segur, i esperem poder-la també trobar amb la seva ajuda.  Quan tinguem dades de l’estudi ens agradarà compartir-les amb Vostè i el seu Departament i la Direcció General de promoció econòmica.

Cerdanya ha de ser un destí d’excel·lència, i hem de poder competir de tu a tu amb referents turístics d’alt nivell a Europa i el Mon. Volem ser alternativa a Dolomites, Alps francesos, Selva Negre o Colorado. I per això, cal treballar-hi tots junts.

Per acabar Conseller, volem que se’ns tingui en compte en la preparació dels propers Pressupostos, que puguem debatre idees i estrategies, i puguem focalitzar en els objectius descrits en aquesta carta. Estem molt agraïts a que se’ns expliqui, però volem poder treballar en allò que afecti de manera directe la Cerdanya.

 Gràcies una vegada més i estem a la seva disposició pel que pugui menester.

Atentament,

Francesc Armengol

President

    Schedule a Visit